mandag 19. april 2010

Treenigheten

Partiene er klare for en ny uke med valgkamp etter en helg med rokkeringer på meningsmålingene. Nick Clegg og Liberaldemokratene er nå helt der oppe med de to andre partiene. På noen målinger leder LibDem, på andre er de noen få prosentpoeng bak. Dobbelen er blitt en trippel, og partiene legger nå opp strategien for kommende uke noe annerledes.

Det svinger fort i den britiske opinionen. De siste dagers hendelser er bevis gode nok. Etter én av tre debatter, gjør altså Clegg et hopp på målingene ingen kunne forutse. Men med en ny debatt på torsdag, kan dette bilde endre igjen neste mandag. Det er uforutsigbarheten i målinger og i velgerpreferanser.

Den mest synlige endringen denne uka blir nok hvordan Labour og de konservative omtaler og forholder seg til trusselen fra LibDem. Cameron har allerede sagt at en stemme til Clegg er en stemme til Labour. At det er de konservative som står for forandring og at det er Labour som tjener på LibDems fremgang. I intervjuene med Cameron etter helga, er han noe defensiv og merker tydelig presset. Brown som på noen målinger nå ligger som nr 3, har begynt en verbal offensiv mot Clegg. Han sier at partiet nå må vise sin politikk på en annen og ny måte, slik at velgerne kan se hva de står for.

Taktikeriet er begynt fra de tre politikerene, men en slik situasjon vi har nå, åpner også for taktikeri fra velgerne. Det vet selvsagt partiene. For Clegg blir det en uke med forsvar, hva de vil gjøre hvis det utenkelig skulle skje - at de kom i posisjon. Det er prisen for å spise kirsebær med de store - politikken din blir analysert og satt under under press på en helt annen måte. Er Clegg og LibDem up for it! We will see!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar