onsdag 14. april 2010

Liberaldemokratene


Sistemann ut av de tre store var Nick Clegg og Liberaldemokratene som i dag lanserte sitt partiprogram. "Change that works for you" er tittelen, og dette programmet ser ut som et ordinært partiprogram og ikke den boka de konservative kom med i går. Programmet har undertittelen, "Building a fairer Britain" og det var hovedbudskapet - et mer rettferdig Storbritannia.

Som sine kolleger vil Clegg fornye og renske opp i politikken, han vil gi mer penger til pensjonister og han vil gi skatteletter til til de langt nede på innetektsstigen. Han sa i lanseringstalen sin at han synes for få mennesker i Storbritannia får muligheten til å vise sitt potensiale, og han vil arbeide for å fjerne økonomiske og sosiale flaskehalser som hindrer dette.

Ved første øyekast er dette midt på treet der partiet har ligget de siste årene. Ikke mange overraselser. Nå har alle de tre store partiene lansert til program og alt er som forventet. Forsiktighet preger alle tre, der er forskjeller og noen av dem er ideologiske. Men i bunn og grunn er det mye likt.

Kampen om sannheten er i gang! Nå er det opp til partiene å koble grepet om velgerne.
Meningsmålingene fra de to siste dagene beveger seg lite. De konservative leder enda med mellom 3 og 8 prosent. Generelt sett, er ikke dette nok til å sikre et flertall i underhuset.
Nå er det tv-debatter som gjelder.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar