torsdag 22. april 2010

Nesten dødt løp etter runde 2


David Cameron, Nick Clegg and Gordon Brown during the second televised leaders' debate on Sky News
Denne andre tv-debatten var mye jevnere enn den første. Allerede i åpningssekvensene kunne seerne legge merke til at alle tre hadde tilpasset seg formatet mye bedre enn sist. Vi så ikke den samme nervøsiteten i kveld, og denne debatten var preget av den siste ukes meningsmålinger - forsøk fra Cameron og Brown på å rive ned Clegg fra popularitetspidestallen.

Men de klarte ikke å skrape mye i lakken til Clegg. For han klarte seg utmerket nok en gang, om dog ikke så bra som sist. Det var liksom som om Brown og Cameron hadde lært fra Cleggs første opptreden. Så de gjorde det bedre, men for Cameron var ikke dette nok til å rette det han tapte forrige uke. Han ble igjen for generell og for lite politikkorientert. Clegg opprettholdt posisjonen, og jeg tror at folk denne gangen ble mer klar over LibDems politikk. Det vil avspeiles i de kommende dagers målinger, hva folk likte og hva de ikke likte.

Brown var også bedre enn sist, spesielt språklig. Han hadde mange gode formuleringer, særlig på klimaspørsmål og og på pensjon. Da så han ut som en statsmann og statsminister. Men det å si i åpningen at han ikke er en pr-mann og ikke god på stil, er bortkastet. Selvsagt teller det, som vi godt vet.

For meg er vinneren igjen Clegg. Men med et mindre forsprang enn sist. Cameron lever enda ikke opp til forventningene og Brown sliter med å henge med på opptreden, men er sterk på substans og detaljer.

Neste torsdag kommer tredje og siste debatt på økonomien. Oddsene er åpne, det er bare å stå på. Den kan bli avgjørende. Kanskje Brown kan kjempe seg tilbake igjen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar