torsdag 15. april 2010

Clegg vant runde 1


Den historiske første debatten er historie. Dette er den første av tre debatter, og summa sumarum var Clegg et hestehode foran de to andre i kveld. Han kommuniserte best både med seerne gjennom kamara og med publikum i studio, og han hadde et kroppsspråk som var avslappet, balansert og fortrolig. Han virket sikker på egen politikk og presenterte sine synspunkter klart og tydelig.

Men vi må huske at de tre har forskjellig utgangspunkt. Brown skal forsvare 13 år i posisjon og enda gi inntrykk av at Labour har noe å gi. Cameron er hovedutfordrer og hadde alt å tape, både i personlig oppslutning, i partimeningsmålingene og ikke minst i opptreden, siden han er den antatt beste kommunikatoren. Clegg vet han aldri vil bli statsminister, og kunne derfor fyre løs på de to andre "gamle partiene". Den taktikken fungerte. Derfor vant han denne runden. Hans opptreden var totalt sett den beste.

Brown gjorde det bedre enn forventet. Han er sterk på innhold, gjorde ingen store blundere og og var spesielt god på økonomien. Der sviktet Cameron. Han klarte ikke å overbevise at de konseravtives økonomiske politikk vil få britene ut av krisen. Men Cameron var gjennomgående god på opptreden, som forventet. Men han snakket mer til publikum i studio enn til tv-seerne. Der klarte Clegg å kommunisere med begge.

Alt i alt, en debatt på det jevne. Ikke mange nye momenter på politikk, ingen store tabber eller blundere. Derfor kommer ikke meningsmålingene til å bli lettere å lese fra og med i morra. Bortsett fra at Liberaldemokratene kanskje får litt større oppslutning på beskostning av de to andre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar