torsdag 29. april 2010

Browns blunder og siste debatt

_47644128_threeleaders466.jpg
Mediene i Storbritannia flommeri dag over av kommentater og bilder av Browns mikrofontabbe. Å ja, Brown dummet seg ut. Ikke bare ordene som falt da han trodde han var trygt tilbake i bilen, men like mye i samtalen med denne kvinnen. For det var det som var ille å se på. Hvor dårlig han kommuniserte med sitt keitete kroppsspråk. Det hele minnet oss om hvor dårlig han egentlig er i slike situasjoner - i nærkontakt med velgere, og spesielt velgere som utfordrer han og er uenig med ham. Det takler han dårlig på alle måter.

Men det uheldige etterspillet i bilen vil få liten betydning på målinger og på utfallet av selve valget. Til det står det for mange viktige saker i kø. Mediene ligger tett på partilederne og for dem er slike tabber velkomne, så får de noe annet og mer krydder å skrive om. Nå handler likevel resten av dagen om den siste av de tre tv-debattene som holdes hos BBC i kveld. Temaet for den er økonomi.

Og dette debatten hvor Brown kan vise seg. Her er han på hjemmebane, med ti år som finansminister og tre år som statsminister bak seg. I kveld har Brown alt å vinne, kanskje særlig etter fadesen i går. Han kan vise at Labour er det trygge partiet å stemme på, at det er kun dem kan få landet økonomisk på fote igjen. Han vil prosedere på at Clegg og Cameron er noviser og nykommere og at de totalt mangler erfaring. Hvilket sant er!

Øynene vil igjen være på Clegg og Cameron. Vil Clegg klare å fremstå som et troverdig alternativ? Og hva med Cameron? Har de konservative en økonomisk politikk som velgerne kan feste lit til?

Det er tungvekteren mot nykommerne. Innholdet mot stilen og opptredenen. Det spisser seg til. I dag er det én uke til valget. Analyse følger etter debatten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar