lørdag 17. april 2010

Kaos på meningsmålingene


Jammen spennede med Clegg som gjorde det så bra i første debatt på tv. Det var en opptur for han personlig og for partiet - Liberalkdemokratene som vanligvis blir klemt mellom de to store. Clegg fikk vist nasjonen hvem han er, og det gjorde han på ypperlig vis. Og opptredenen gjorde umiddelbart utslag på meningsmålingene.

På de fleste målingene som publiseres i helga, viser et enda tettere løp enn før debatten. Den første målingen etter debatten var avisa The Sun, som nå støtter Cameron, og YouGov sin måling fra fredag kveld. Den viste at Labour hadde dumpet til tredje plass med 28 prosent, mens Liberaldemokratene fikk 30 prosent, opp 8 prosent på bare noen dager. Det var enda de konservative som lå først med 33 prosent. Så må vi huske at målingene til YouGov normalt gir de kosnervative noe oppblåst ledelse.

Men denne tendensen gjør seg også gjeldene i andre målinger som kommer i helga. De tre partiene nærmer seg hverandre i størrelse, noe som er spennende i forhold til de siste to ukers valgkamp, men som vil være katastrofalt som resultat, hvis det nå skulle bli i nærheten av dette. Vi får ikke bare et "hung Parliament", men et underhus med tilnærmelsesvis tre like store partier. Det vil gjøre en koalisjonsregjering enda vanskeligere. Når vi går inn i den tredje uka, er dette blitt en trepartivalgkamp som etter valget skal klemmes inn i et topartisytem. Det kan bli en utfordring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar